23 syyskuuta 2006

Koh Tao day 1,2.....5 -->

Terkut Ko Taolta!
Saavuin tanne viime tiistaina.. ja tarkoitus oli olla pari paivaa, mutta nyt on viides paiva menossa ja taytyy nyt kattoa jos vaikka ens viikon puolella paasis jatkamaan matkaa... :)
Bungalow maksaa sen 300B ja on ihan ok, ja ihan tassa Sairee beachilla joka on taa suosituin mesta mihin matkailijat majoittuu. Suomalaisten jannujen pitama Ko Tao Divers dive shop on ihan mun vieressa, ja aloitin siella eilen OWD-kurssin. Pari paivaa piti odotella jos kurssille tulis toinenkin osanottaja, mut eipa oo nakyny, joten alotettiin sit yksityisopetus, josta joudun maksaan ehka 40e enemman... halvempaa se silti on taalla tehda kuin suomessa. Kurssin hinnaksi tulee ehka 240e kun suomessa maksaa satasen enemman ainakin.

Parasta Ko Taolla on se, ettei mihinkaan oo kiire ja taalla voi vaan hengailla. Oon kavelly ympariinsa ja maannu rannalla ja syony mielettoman hyvaa ruokaa.. Aurinko paistaa vaan silloin talloin joten aurinkoiset hetket pitaa kayttaa tehokkaasti hyvaksi. Ilma ei oo laheskaan niin kostee ku Bangkokissa, mika on ihan loistavaa. Taalla ei tarvii hikoilla ihan koko aikaa..
Ranta on taynna baareja ja ravintoloita joihin syttyy pimean tullen erilaisia valoja ja lamppuja ja rannalla palaa kynttilat ja muutama ihminen pyorittelee niita tulikeppeja tai palloja. Eilen loydettiin tosi syrjaiselta rannalla yhdet trancebileetkin! Piti kavella jonkin matkaa pimeita polkuja pitkin, mut oli kyl sen arvoista. :) Niin ja kun nyt on low season niin paikat ei oo mitenkaan kovin taynna. aika hiljasta on.

Niin ja sukelluksesta. Mun opettaja, Katja, on tosi mukava. Tehtiin eilen tossa rannalla matalassa vedessa erilaisia harjoituksia, kuten regulaattorin poisotto veden alla, ja maskin tyhjentaminen vedesta veden alla.. huh.. mut hyvin meni. sit sukellettiin noin viidessa metrissa joku 40min ja vedenalla ihan tassa rannan lahettyvillakin nakyi ihan uskomattomia kaloja ja tosi hienoja koralleja! Ei uskois etta veden alla on niin upee ihan oma maailmansa. Huomenna toivottavasti mennaan uudestaan sukeltamaan ja vahan pidemmalle ja syvemmalle jo.
Kaikki muutkin ton Ko Tao Diversin tyontekijat on ihan uskomattoman mukavia ja rentoja tyyppeja. Oon hengaillu siina niiden terassilla pariin otteeseen ja mukana on ollut myos pari aussia ja kanadalaisia ja brasseja. Ko Tao Divers on pieni dive shop, mut varmasti kaikkein rennoin koko saarella. Muut 100 dive shoppia tai resorttia asettaa tietyt ajat ja aikataulut ja rajat ja kaikki, mut naa kundit menee silloin kun jaksaa ja silloin kun asiakkaalle sopii. EIka juuri mainostele itseaan tuolla ympariinsa.

Jesh, mutta ei kai tassa muuta. Ihan hirveesti ei oo kerrottavaa kun ei taalla oikein oo tullu tehtya kauheesti. Taidanpa lahtee kattomaan jos loydan noi suomipojat tuolta InTouchin terassilta.

All is well. still.

-m-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

me kans uitiin...mökillä saunasta vielä..lämmin vesi järvessä???!!ei huonoa täälläkään, mut kai siel lämpimämpi sittenkin. NAUTI!!!ä

Anonyymi kirjoitti...

tuplana laitoit varmuuden vuoksi :D
vitsi jätkä sit suklailee siellä! oon aika kade, oispa makeeta joskus itekin...
täällä elämä on solmussa taas kerran eikä nukkumaan ehdi, eläkkeellä sitten! ;)
voi hyvin beibi ja anna kuulua itsestäs,

c