13 marraskuuta 2007

2. vuosi Aussilandiassa alkoi

Enaa en ole illegal immigrant. Ei tarvitse pelata joka puhelinsoittoa ja ovenkolkutusta. EI tarvitse hypata katuojaan poliisiauton ajaessa ohi. Ei tarvitse epailla etta jokainen liikkeeseen tuleva asiakas on maahanmuuttoviraston virkailija. Thank god.



No ei mun oikeesti kylla pitanyt mitaan pelata mutta olin parisen viikkoa maassa valiaikaisella viisumilla ja sina aikana olis koska tahansa voinut tulla maili etta mulla on 2 viikkoa aikaa poistua maasta (jos mulla olis todettu esim tuberkuloosi..). Mutta eipa tullut. Sen sijaan sain kuulla hyvia uutisia etta immigration vihdoin hyvaksyi mun viisumihakemuksen! Olin vahan huolissani kun tein farmihommia vaan 89 paivaa vaikka olis pitanyt tehda 90 paivaa. ;) Mutta ilmeisesti se riitti. En oo kuullut etta kenenkaan muun olis pitanyt lahettaa immigrationiin todistus farmihommista mutta mun piti. Ehka just siks ku multa puuttui se paiva. :) No mut loppu hyvin kaikki hyvin, paitsi etta ma oon nyt noin 250e koyhempi. Kaikesta tan maan hallitus rahastaakin.. Ihan kuin kellaan backpackerilla olis vuoden jalkeen edes 250e saastossa. No, nyt voin sit olla maassa 7.11.2008 asti jos haluan, mutta tuskin tuun niin kauan taalla enaa olemaan.



Toissa on edelleen tylsaa, mutta nyt sentaan se kiinalainen tytto on tullut takas ja mun ei tarvii enaa tehda lauantaita. Tulee tietty vahemman rahaa mutta enemman vapaa-aikaa, mika on myos tarkeeta. Toissa viikolla tein 49.5 tuntia joten siina ei ehtiny paljon muuta tekemaan ku toita vaan.

Viime viikolla oli kurjat ilmat kun satoi vaan koko ajan mut onneks viikonlopuksi selkeni ja oltiin oikeastaan koko vkl ulkona. Kaytiin taas vaihteeksi ihailemassa Sydneyn oopperataloa ja siltaa, seka kaveltiin Bondi beachilta Coogeelle (1,5-2h kavely) ja ihailtiin 300 muun turistin joukossa Sculptures By The Sea -taideteoksia jotka on sijoiteltu Bondin ja Tamarama beachin valille polun varrelle. Lauantaina kaytiin vahan shoppailemassa kun ei olla oikein kayty pariin kuukauteen. Ma loysin pari halpaa mekkoa ja parit shortsit. Naa kiinalaiskaupat on ihan loistavia kylla! Mun toinen mekko maksoi 6e ja toinen 9e, ja shortsit maksoi 6e/kpl. Ja ne mekot on ihan kunnon mekkoja eika mitaan raasyja. Pistin heti toisen paalle la-iltana ku mentiin ulos parin suomalaisen tyton kanssa. (taalla siis kaikki kayttaa mekkoja ja tosi harva lahtee baariin esim farkuissa). oli vahan hassu olo kun en yleensa edes kay normaalibaareissa, saatikka kayta mekkoa ja korkkareita (jotka myos maksoi muuten 6e) mutta kai ne sitten sopi mulle kun vahan valia tuli joku jotain selittamaan.. Yks syy miks tykkaan kayda klubeilla: saat olla ja tanssia suht rauhassa. :)

Tapasin siis yhden suomalaisen Jennin pari viikkoa sitten sattumalta mun kaupassa. Se tuli sinne asiakkaana ja palvelin sita englanniksi jonkin aikaa kunnes oli pakko kysya etta mista se on kotoisin. Se oli ihan suomalaisen nakonen ja kuuntelin sen puhetta tarkkaan niin huomasin pienen aksentin. Onneks kysyin silla suomalainenhan se oli ja ollaan nyt oltu parina viikonloppuna ulkona ja on ollu tosi hauskaa. Sen yks kaveri Heidi tuli kans puolen vuoden reissailun jalkeen takas Sydneyyn viime viikolla joten meilla oli kiva suomalaisten ilta viime lauantaina. Mun kaupassa kavi myos kaks muuta suomalaista pari viikkoa sitten jotka tunnistin puheesta suomalaisiksi. Tai siis etta ne puhui suomea keskenaan. Nain ne myos tan kuun Young Finns tapaamisessa. Harmi et siel ei ollu viela paljon backpackereita, vaan vanhempia taalla tyossa olevia ihmisia, mut ehka nuoremmat tulee sit tossa ens kuun alussa. mut oli kiva tosiaan puhua suomea pitkasta aikaa. Olihan tossa varmaan melkein 6kk ku en nahny suomalaisia ollenkaan.

Kamppa on edelleen ihan kiva, mutta meilla ei oo edelleenkaan telkkaria.. :( Oon elany yli kuukauden ilman tv-ohjelmia ja uutisia joten en paljon tieda mita maailmalla tapahtuu.. on tullu katottua paljon leffoja lapparilta mutta kohta rupee laatuelokuvat Blockbusterista loppumaan ku ollaan jo kaikki nahty.. Tois nyt jo muuttomiehet tv:n ja mun kesavaatteet Brisbanesta.. Mut ei.. niiden pitaa odottaa etta rekka tulee tayteen ennen kuin ne lahtee tuomaan sielta tavaroita.. toivottavasti nyt edes ens viikolla.. on pitany ostaa sandaalit ja kesavaatteita (ihan turhaan ku mul olis niita Brisbanessa vaikka muille jakaa. :( ) ku en ma voi pitkissa housuissa ja huppareissa taalla olla..

Talla viikolla on jo joulukoristeet ilmestyny sen kauppakeskuksen seinille missa mun kauppa on. Melko aikasin ovat liikkeella kun ei tassa vaiheessa tuu mieleenkaan ajatella joulua viela. Nayttaa muutenkin aika typeralta (nain suomalaisen silmin) kun ulkona on 30 astetta lamminta ja sit jossain on joulukoristeita ja jouluvaloja.. Ei taalla kai tanakaan vuonna toi joulufiilis kovin korkealle nouse. Saatetaan jouluksi menna Brisbaneen B:n vanhempien luokse jos saadaan halvat lennot (tai jos B:n aiti maksaa...). Muussa tapauksessa jaadaas Sydneyyn ja tuskin vietetaan joulua ollenkaan, kuten kavi viime jouluna. Uusi vuosikin lahestyy ja taalla on ilmaislehdet taynna mainoksia eri tapahtumista ja bileista. Valinnanvaraa siis on mutta liput maksaa usein 60-70 euroa (milla paasis tana vuonna nakemaan esim Groove Armadan tai Vanilla Icen :) ). Ehka sita taas mennaan jonneki piknikille kattomaan ilotulitukset ja varmaan ostetaan liput yksiin bileisiin jonne liput on vahan halvemmat. Uudenvuoden paivaksi saatetaan menna kaymaan yksilla 4 paivan festareilla 1h ajomatkan paassa Sydneysta, tai toinen (ilmainen) vaihtoehto on menna makaamaan beachille koko paivaks. Ei hassumpi ajatus sekaan.

Nyt on siis taas perjantai ja tosi nopeesti taas mennyt viikko. On ollu lampimat kelit joten myynti on ollu suht hyva ja mun pomo antoi mulle ilmaseks yhden uuden topin jonka se toi tanaan sinne kauppaan. :) Ollaan huomenna Jennin ja Heidin kanssa lahdossa Sydneysta pohjoiseen yhteen merenrantakaupunkiin Heidin kaverin luokse. Siella pitas olla muitaki suomalaisia joten on taas kunnon finskien kokous. Huomen mennaan myos kai kaymaan Hunter Valleyssa joka on siis taa NSW:n iso viinintuotantoalue ja mennaan kai jonneki viinitiloille maistelemaan viineja. En oo siella viela kaynyt joten kiva nahda sekin sit.

Sellasta taalla talla kertaa.
Terkkuja kaikille!

Ei kommentteja: