20 marraskuuta 2007

Suomi-viikonloppu Central Coastilla

Oli kylla hauskin viikonloppu pitkiin aikoihin. Oltiin ison (9) suomiporukan (+1 intialainen poika) kanssa The Entrance - nimisessa merenrantakylassa yota, n. 1,5h ajomatkan paassa Sydneysta. Siella asuu yks suomalainen Jaana intialaisen poikaystavansa Sanilin kanssa ja ne kutsui Heidin, Jaanan ja mut sinne kylaan. Sinne tuli myos kolme 18-vuotiasta aivan tuoretta backpackeria jotka se Sanil oli tavannu Aasiassa. Lisaks taalla Ausseissa sattui samaan aikaan olemaan lapikulkumatkalla kaks hullua suomalaista merikapteenia (jotka oli kuulemma vaimonhakumatkalla) joista toinen oli Jaanan ex-poikaystava joten siina oli sopivasti random matkalaisia muodostamaan hyvan suomipossen.



Oli kiva paasta Sydneysta pois lataamaan akkuja maaseudun rauhaan. Tosin talla reissulla ei paljon ehtinyt latautumaan ja rauhasta ei ollut tietoakaan. Siita pitivat huolen merikapteenit Ville ja Jukka, jotka eivat tainneet missaan vaiheessa viikonloppua olla hiljaa minuuttia kauempaa. Ihmettelen vielakin etta miten sita juttua riitti koko viikonlopulle. Uusia vitseja ja muita lentavia lauseita sai kuulla viela sunnuntai-iltanakin. :)



Lauantaina Jaana tuli hakemaan meidan Gosfordin juna-asemalta josta oli noin puolen tunnin ajomatka The Entranceen. Sinne paastyamme ei voitu uskoa silmiamme millaisessa lukaalissa Jaana ja Sanil asuu. Niilla on aivan uusi, taysin kalustettu (upeilla huonekaluilla) kolmen makuuhuoneen asunto isolla parvekkeella (merinakoala), ja alakerrasta loytyi uima-allas, poreallas, sauna ja kuntosali. Tasta kaikesta ne maksaa saman verran kuin me B:n kanssa meidan Sydneyn asunnosta joka on yli puolet pienempi ja tuhat kertaa rumempi (vaikka keittio onkin uus..). Jarkyttavaa kuinka kovat vuokrat Sydneyssa onkaan. Olishan se kiva jos olis upea kamppa, mutta ma varmaan aika nopeesti kyllastyisin asumaan siella Entrancessa. Kylla siella rantakahviloissa haettiin tyonteijoita mutta en usko etta siella olis paljon nuoria ihmisia, ja tekemisenpuutekin iskis varmaan aika nopeesti kun ei rannallakaan jaksais aina maata. Eika se ranta muuten ollu edes mitenkaan erinoinen.. Ne kolme 18v backpackeria paattivat kuitenkin etsia kampan ja jaada sinne asumaan. Onnea heille..



No, lauantai-iltapaivaksi mentiin sitten Hunter Valleyyn kiertelemaan viinitiloja ja maistelemaan viineja. Hunter Valley on siis yks NSW:n suosituimmista turistikohteista kymmenine viinitiloineen, Sydneysta vahan matkaa pohjoiseen. Me ei ehditty kaymaan kuin kolmessa silla aika loppui kesken, mutta kylla siinakin jo ehti maistella tarpeeksi, varsinkin kun ma en ainakaan huomannut niin paljon eroja eri tilojen viineissa... Tai no, yhden viineista en tykanny yhtaan mutta niissa kahdessa muussa oli aika samanlaiset. Mun lemppari oli McGuigan tilan Verdelho, jota ostin kotiintuomisiksi yhden pullon. Viinitilojen jalkeen mentiin hetkeksi istuskelemaan yhteen kivaa pubiin keskella ei mitaan. Tai oli siina risteyksen lahettyvilla pari taloa. Mukava pub kylla. Hauska ja rento tunnelma, ja tosi rauhallista (rauhallisuus kylla katosi siina vaiheessa kun meidan porukka pamahti paikalle). Niiden erikoisuus oli sellanen juoma kuin Jungle Juice, joka oli aika kamalanmakuinen punainen viinasekoitus jota ne sit miksas mm. siideriin ja tuoremehuun ja vaikka mihin. Mikserista riippumatta juoma oli aina punaisen varinen ja maistui vahan kuin joku olis sekoittanut punaviinia ja siideria.. yok..

Kotimatkalla soi sit Mamban joku levy autossa (tai lahinna vaan sen levyn hittikappaleet) ja kaikki lauloi ihan taysilla. Siita sai kyl suomipoppiannoksen taas tayteen eika tarvii koko loppureissun aikana paljon Mambaa tms kuunnella. Illalla piti lahtea laheiseen Terrigalin kaupunkiin katsastamaan meno (oltiin siella muuten viime maaliskuussa Bennyn kans yks yo ku tehtiin se Sydney-Brisbane roadtrip), mutta oli niin hauskaa saunoa ja lillua porealtaassa etta ei me minnekaan ehditty lahtea ja jaatiin sit kotiin koko illaks. Jotkut oli valvonu melkein aamuun asti ja kuulemma menny uimaan joskus seiskan aikaan aamulla..

Sunnuntaina mentiin sit beachille hetkeks ottamaan aurinkoa, ja joskus iltapaivalla lahdettiin ajamaan kohti Sydneya. Ma, Heidi ja Jaana paastiin Jukan ja Villen kyydilla vaikka niilla olikin vaan sellanen 4:n istuttava lava-auto. Tai siis kyydilla ja kyydilla, mahan jouduin kuskiks kun ei pojat ollu ajokunnossa viela sunnuntai-iltapaivallakaan... Illalla mentiin sit viela hetkeks Coogee Bay hotellille kun oli poikien vika ilta Australiassa. Ei tainnu vaimoa loytya talta mantereelta, ehka sit Aasiasta? ;) tais olla paremminkin kuukauden bailumatka maapallonympari. :)

Maanantai-masennus oli talla viikolla erityisen suuri silla viikonloppu oli niin kiva ja sen olis vaan halunnut jatkuvan. Mutta sitten tuli kuin tulikin tiistai, ja tiistain tyopaiva on jo ohi, joten kohta on jo keskiviikko, ja ennen kuin sita huomaakaan on taas lauantai, ja sita seuraava lauantai, ja sit onkin jo aika tulla kotia. Mut ei nyt ihan viela.

sellasta taalla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä kuulostaa mukavalta siellä vaan uima-altaassa lillua. Täälä on kylmää ja pimeetä, kuten arvata saattaa. Onneks kesä tulee kuitenkin jo muutaman kuukauden päästä ;D

Terveisiä Helsingistä!

-Timo

Anonyymi kirjoitti...

jassoo, jassoo... olikos nämä kapteenismiehet minkä ikäisiä, kokoisia ja näköisiä? että kannattaako kysyä, vaihdoitteko yhteystietoja? ;)
nimim. tuuliajolla eli c

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan kummityttö! Joulupukkia täällä odotellaan ja uuni on täynnä perinteisiä jouluruokia. Jounin äiti ja mun vanhemmat tulevat pian syömään. Sulla taitaa olla erilainen joulu tänäkin vuonna. Toivottavasti saat edes Ikean lihapullia pöytään muistuttamaan kotimaasta ;)
Nauti joulunpyhistä!
t. kummitäti :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Marjo!
Kummitäti lähti Joulupäivänä päiväkirjaasi surffaamaan. Harmaata ja leutoa, ei lunta. Järvi jäässä, muttei kantaisi sinuakaan.
Voi miten kauan olet ollut jo siellä toisella puolella maapalloa! Me olemme saaneet monta harmaata hiusta tällä välin. Joululaulut soi ja vatsat on täynnä. Tuskin teillä on edes glögiä! Hauskin joululahja? Sain silmälasitelineen jollaista en tiennyt olevan olemassakaan. Puinen, Saksasta, Satu toi. Lämpimin ajatuksin ja kaikkea hyvää Uudelle Vuodelle.
Terveiset Karjalohjalta
Helena ja Paavo